Kutatócsoportunk tagja, Romsics Gergely március 13-án Kolozsváron is bemutatja nemrég megjelent monográfiáját a magyar külpolitikai gondolkodás 1917-1920 közötti alakulásáról.

Szeretettel invitálunk minden érdeklődőt Romsics Gergely kollégánk könyvbemutatójára, amelyet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Történeti Intézete szervez. Az eseményre március 13-án (szerdán), 18:00-kor kerül sor, az Intézet Ferdinánd termében (Napoca/Jókai utca 11.).

Az esemény ingyenes és nyilvános.

Romsics Gergely könyve 2023 végén jelent meg, és kutatócsoportunk tevékenységének egyik fontos lenyomata. A külpolitikához közelít, egyben társadalmiasítva azt – az elitcsoportok világképe, a közbeszédben elterjedt képzetek felől indulva értelmezi a külpolitikai döntéshozatalt és -előkészítést Magyarországon az 1917–1920 közötti négy(!) kormányzati rezsim rendszerében. Mivel a Trianon100 Lendület kutatócsoport mindvégig elkötelezett volt és maradt a kutatási eredmények nemzetközi és magyar – határon belüli és túli – disszeminációja, egyben a bármely nemzetiségű kollégákkal és érdeklődőkkel folytatott párbeszéd mellett, külön öröm számunkra, hogy a magyar nyelvű bemutatóra sor kerülhet, s azt másnap egy angol nyelvű, szakmai előadás követi majd, melynek címe Hungarian Foreign Policy Thinking, 1918–1920: Logics and Frameworks of Diplomatic Action in a Time of State Failure (Magyar külpolitikai gondolkodás 1918–1920: A diplomáciáról való gondolkodás módozatai és a gondolkodás keretei államkudarc idején).

 

Kapcsolódó fájl:
   fájl letöltése

Twitter megosztás Google+ megosztás